Un fost spion sovietic comentează acțiunile anti-ruse ale lui Trump

  • 26 Ianuarie 2017 11:35
Un fost spion sovietic comentează acțiunile anti-ruse ale lui Trump

Președintele SUA Donald Trump nu justifică așteptările de loialitate față de Kremlin, a declarat Iuri Șveț, fost spion sovietic și coleg de curs al lui Putin la Institutul KGB, într-un interviu pentru „GORDON”.

Fugit în urmă cu mai mult de 20 de ani în Statele Unite, Șveț a devenit analist de business intelligence. El a menționat trei pași ai lui Trump în calitate de președinte al SUA, care nu vor aduce cu siguranta beneficii lui Putin:

1) Creșterea producției și exportul de petrol și gaze de șist, în scopul atingerii independenței energetice a SUA. „Acest proiect a fost deja lansat. Înțelegeți cum vor fi afectate prețurile mondiale la petrol și gaze naturale?” – a întrebat fostul agent KGB.

2) Obama ”cel rau” doar a promis sa consolideze sistemul de apărare antirachetă în Europa. „Bunul” (pentru Kremlin) Trump chiar o va face – a spus Șveț

3) Obama „cel rau” a redus forțele armate ale SUA. „Bunul” Trump le va mari. Mai exact flota, aviația, triada nucleară… ”În același timp, trebuie să ne amintim că acum bugetul de apărare al SUA este de aproximativ 10 ori mai mare decât al Rusiei, și în domeniul armelor convenționale SUA depășește Rusia cu o generație, dacă nu chiar mai mult”- a spus fostul ofițer de informații sovietice.

„Aceste trei puncte vor aduce moartea Rusiei lui Putin. Odată cu alegerea lui Trump, de la Kremlin se aud în mod constant tot felul de perorații desre cum ”trebuie să ne așezăm la masa negocierilor”. Să negociem ce? Îmi este clar ce vrea Rusia de la Statele Unite: ridicarea sancțiunilor, bani pentru investiției pe termen lung, cea mai noua tehnologie. Dar Moscova ce ar putea oferi în schimb Washingtonul? „- s-a întrebat retoric Șveț.

Sursa: paginaderusia.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău