Un fost și un actual angajat vamal, reținuți într-un dosar de contrabandă cu țigări

  • 21 Iunie 2022 16:20
Un fost și un actual angajat vamal, reținuți într-un dosar de contrabandă cu țigări

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal și ai Centrului Național Anticorupție (CNA), sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au efectuat astăzi, 21 iuni, percheziții în municipiul Chișinău și în afară, într-un dosar de contrabandă cu țigări. 

Potrivit unui comunicat al CNA, s-a depistat  că un grup de persoane a implementat o schemă infracțională specializată în contrabandă cu țigări. Astfel, țigările erau scoase din R. Moldova prin locuri stabilite pentru control vamal, însă prin tăinuirea lor de autoritățile din R. Moldova. Contrabanda a fost reținută de autoritățile din România, care declară că cele aproape 40.000 pachete de țigări sunt de proveniență din R. Moldova și au fost depistate într-un autocar cu destinația Italia. 

Cazul a fost documentat în aprilie de autoritățile de peste Prut, atunci când captura de țigări a fost indisponibilizată, după ce a fost stabilit faptul că aceasta aparținea șoferului autocarului – bărbat cu dublă cetățenie, a R. Moldova și a României, precum și șoferului de rezervă, care intenționau să o vândă pe piața neagră din Italia.

În urma perchezițiilor desfășurate de Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal și PCCOCS, cei doi șoferi, precum și un fost și un actual angajat vamal au fost reținuți pentru 72 de ore. Urmează ca procurorii PCCOCS să examineze necesitatea solicitării în instanța de judecată a aplicării arestului preventiv în privința bănuiților.

Cele patru persoane au vârste cuprinse între 35-45 ani, iar, potrivit legii, se prevalează de prezumția nevinovăției în acest stadiu al investigațiilor. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău