Un fost șef de la SIS și un luptător K1 vor fi judecați pentru trafic de influență

  • 12 Octombrie 2023 10:36
Un fost șef de la SIS și un luptător K1 vor fi judecați pentru trafic de influență

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a remis în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui ex-șef al unei direcții din cadrul Serviciului de Informații de Securitate, a unui luptător K1 și a rudei acestuia, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, transmite MOLDPRES.

Urmărirea penală a fost pornită în februarie 2022 de către Procuratura Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit materialelor, în anul 2018, ex-angajatul Serviciului de Informații de Securitate, susținând că are influență asupra unor colegi din SIS și angajați ai Procuraturii raionului Nisporeni, a pretins prin intermediul denunțătorului, de la sportivul K1, suma de 5000 de euro, pentru a obține o decizie favorabilă în cauza penală în care era implicat o rudă a ultimului. Astfel, pentru scoaterea unor bunuri de sub sechestru și clasarea cauzei penale în care era vizat ruda sportivului K1, ultimul, a transmis ex-angajatului SIS prin intermediul denunțătorului, suma de 3000 de euro.

Învinuiții nu și-au recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău