Un fost prezentator de știri și un funcționar în ministerul finanțelor, împușcați mortal în Afganistan

  • 06 Mai 2021 15:10
Un fost prezentator de știri și un funcționar în ministerul finanțelor, împușcați mortal în Afganistan

Un angajat al ministerului finanțelor și un fost prezentator de știri au fost împușcați mortal în Kandahar, au transmis joi oficialii afgani citați de Reuters, potrivit HotNews.ro. Atacurile s-au înmulțit în ultimele luni, pe fondul operațiunii de retragere a trupelor americane, principalele ținte fiind jurnaliștii, activiștii societății civile, oficiali guvernamentali și magistrați.

Washingtonul a anunțat retragerea trupelor până la 11 septembrie, președintele Joe Biden spunând că a sosit momentul să pună capăt celui mai lung război al Americii declanșat după atentatele de la 11 septembrie 2001.

Nimat Rawan, un fost prezentator de știri de la postul ToloNews (cea mai mare televiziune privată din Afganistan) a fost împușcat mortal joi dimineața, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției. O anchetă a fost deschisă, notează sursa citată.

Niciun grup nu a revendicat asasinatul, însă oficialii guvernamentali și reprezentanții puterilor occidentale dau vina pe insurgenții talibani pe care îi acuză că folosesc astfel de asasinate ca tactică menită să inducă frica în rândul populației, evitând însă atentate cu zeci de victime.

Nivelul de violență a atins un punct culminant în această perioadă, dominată de lupte zilnice între forțele de securitate afgane și talibanii care doresc alungarea guvernului susținut de occident.

În doar două zile, talibanii au câștigat al doilea district din nordul provinciei Baghlan. Șase soldați din forțele de securitate au fost uciși în timpul unui atac derulat în timpul nopții de către talibani în centrul provinciei Ghazni.

Guvernul afirmă că talibanii au ucis și rănit în total 50 de soldați în atacuri diferite în cel puțin 26 de provincii, în ultimele 24 de ore. În același interval, forțele de securitate ar fi doborât și ele zeci de insurgenți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău