Un fost președinte, EXPULZAT din Israel

  • 30 Iunie 2015 13:36
Un fost președinte, EXPULZAT din Israel

Fostul președinte tunisian Moncef Marzouki și eurodeputata spaniolă Ana Maria Miranda Paza au fost expulzați din Israel marți după ce au fost reținuți pe o navă cu activiști pro-palestinieni care se îndrepta spre Fâșia Gaza.

Cei doi au fost urcați în avion la Tel Aviv, a spus purtătoarea de cuvânt a ministerului, Sabin Hadad, informează Agerpres.

Nava a fost interceptată luni dimineață de Marina israeliană în apele internaționale în timp ce se îndrepta către Fâșia Gaza cu intenția declarată de a sparge blocada impusă de Israel enclavei palestiniene.

Nava respectivă este un trauler scandinav cu numele 'Marianne', care a plecat în urmă cu o săptămână din Sicilia. La bordul vasului se află activistul și compozitorul suedez de origine israeliană Dror Feiler, un alt activist suedez, un cetățean canadian, eurodeputata spaniolă Ana Maria Miranda Paza și un profesor de sport din Norvegia.

Nava face parte din 'Flotila libertății III', la care participă patru nave și 70 de persoane, printre care deputatul arab israelian Bassel Ghattas, fostul președinte tunisian Moncef Marzouki și alți politicieni europeni și din țări arabe.

Ordine de expulzare au fost deja emise pe numele a altor 14 cetățeni aflați la bordul navei, toți fiind reținuți la Ashdod, a precizat Hadad. Zboruri au fost aranjate astfel încât aceștia să poată fi expulzați din Israel cât mai curând posibil, a mai spus oficialul israelian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău