Un fost premier al Republicii Moldova ar fi agent FSB cu acte în regulă (Revista presei)

  • 21 Februarie 10:09
Un fost premier al Republicii Moldova ar fi agent FSB cu acte în regulă (Revista presei)

Un fost premier al R. Moldova ar fi agent FSB cu acte în regulă: ,,Curatorii lui de la Moscova au vrut să-l facă PREȘEDINTE... Acesta vrea să candidize din nou", titrează Ziarul Național. Fostul prim-ministru al R. Moldova, Vasile Tarlev, ar fi fost agent FSB. Despre aceast lucru a anunțat fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, în cadrul emisiunii la N4.

Potrivit lui Diacov, curatorii săi de la Moscova au vrut să-l facă președinte al R. Moldova pe timpul lui Vladimir Voronin. Totodată, Tarlev, revenit recent în politică, ar putea fi candidatul-surpriză al Kremlinului la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

NewsMaker publica un articol despre cum ajung din Ucraina în Republica Moldova bărbații care nu vor să lupte. Cum să ajungi în Moldova din Ucraina acum? La această întrebare se caută cel mai des răspuns pe Google în ultimii doi ani, observă NewsMaker. Nu doar femeile, copiii și vârstnicii au fugit și fug de războiul din Ucraina, ci și bărbații cu vârstă de recrutare care nu pot sau nu vor să lupte. Ultimii - deseori ilegal. Dar drepturile lor ar putea fi în curând limitate, sau chiar le-ar putea „facilita” întoarcerea în patrie. Sunt mulți dintre aceștia și în Moldova. Cum ar trebui să-i tratăm? Cum îi va trata Moldova după ce Ucraina va adopta o nouă lege a mobilizării? NM vă povestește istoriilor „ucrainenilor ilegali”: cum decid să evadeze, cum ajung în Moldova, cât îi costă, cine face bani din asta și ce se va întâmpla cu ei în continuare.

Una dintre cele mai performante instituții ale statului este gonită din sediu, scrie Mold-Street. Potrivit publicației, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, a fost obligată de Guvern ca în regim de urgență să părăsească sediu actual. Aceasta, la doar două luni de la finalizarea reparației capitale din oficiile ODA. Motivul invocat este faptul că „colectivul Ministerul Energiei urmează să își schimbe sediul din Casa Guvernului, în actualul sediu al ODA”.

Air Moldova, „fără aripi”, anunță Anticorupție.md. Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că pe  20 februarie, la propunerea Comisiei de certificare, a fost revocat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al CA Air Moldova. Totul, după ce s-a constatat că Air Moldova, aflată în proces de restructurare accelerată de mai bine de jumătate de an, nu a prezentat nicio dovadă care confirmă înlăturarea neconformităților în termenul stabilit, nu deține nicio aeronavă operațională și nu întrunește cerințele minime pentru deținerea unui astfel de certificat. Anticoruptie.md a dezvăluit că privatizarea companiei Air Moldova s-a făcut printr-o schemă care are la bază datorii artificiale, o procedură viciată de concurs și mai multe tranzacții financiare dubioase.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău