Un fost polițist a fost reținut de CNA, după ce ar fi primit 5000 de euro de la un șofer

  • 14 Decembrie 2020 12:09
Un fost polițist a fost reținut de CNA, după ce ar fi primit 5000 de euro de la un șofer

Un fost angajat al Secției cercetarea accidentelor rutiere din cadrul Direcției Poliție a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi promis unui șofer să-l ajute să scape de dosarul penal, pornit pe faptul tamponării unui pieton, soldat cu urmări grave.

Potrivit materialelor cauzei, suspectul ar fi susținut că are influență asupra persoanelor publice din cadrul Procuraturii și că le poate determina să adopte o decizie favorabilă în privința denunțătorului. Pentru serviciile sale, fostul polițist ar fi pretins și primit 5000 de euro.

În urma măsurilor speciale de investigație, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore, iar în prezent se află în izolatorul CNA. Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unități convenționale sau până la 6 ani de închisoare. Dat fiind faptul că documentarea cazului a scos la iveală și alte bănuieli, ofițerii CNA desfășoară acțiuni de investigații pentru a stabili implicarea acestuia și în alte infracțiuni similare.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală în acest caz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău