Un fost polițist a fost numit consilierul lui Igor Dodon pentru misiuni speciale

  • 22 August 2017 09:42
Un fost polițist a fost numit consilierul lui Igor Dodon pentru misiuni speciale

Igor Dodon l-a desemnat astăzi în funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale pe Pavel Voicu.

Pavel Voicu a deținut funcțiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliție din Călărași, Cimișlia, a fost șef al Inspectoratului de Poliție din sectorul  Buiucani al capitalei, iar din februarie 2016 până în prezent a fost Șef al Inspectoratului de Poliție din municipiul Bender.

Un fost polițist a fost numit consilierul lui Igor Dodon pentru misiuni speciale

”Astăzi am semnat Decretul privind numirea domnului Pavel Voicu în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale.

Pavel Voicu are o experiență vastă de activitate în organele de drept. Astfel, începînd cu 1995 dumnealui a activat în diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției¸ Centrului Național Anticorupție. A deținut funcțiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliție din Călărași, Cimișlia, șef al Inspectoratului de Poliție sect. Buiucani mun. Chișinău, iar din februarie 2016 până în prezent – Șef al Inspectoratului de Poliție mun. Bender.

Pavel Voicu a absolvit Academia ,,Ștefan cel Mare” a MAI și Academia de Administrare Publică pe lîngă Președintele Republicii Moldova. Este doctorand al Institutului de Cercetări Juridice și Politice – Universitatea Academiei de Științe a Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

La începutul lunii august, Pavel Voicu, deținând funcția șef al Inspectoratului de Poliție Bender, l-a însoțit pe președintele Dodon în vacanța din Grecia, iar ulterior a apărut în fotografii îmbrăcat în haine cu însemnele unei campanii, inițiate de socialiști. Ca urmare, Serviciul Protecției Interne și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne a pornit o anchetă pentru a examina comportamentul lui Voicu și dacă acesta a comis vreo abatere. Potrivit legislației, angajații MAI nu au dreptul să fie membri de partid sau facă parte din organizații social-politice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău