Un fost parașutist american și muzician a fost reținut în Rusia

  • 11 Iunie 2023 12:00
Un fost parașutist american și muzician a fost reținut în Rusia

Un cetățean american a fost reținut în Rusia, conform unei declarații pe Telegram emisă de curțile de jurisdicție generală din Moscova.

Bărbatul a fost reținut sâmbătă, când „Curtea din districtul Khamovniki din Moscova a luat o măsură preventivă împotriva unui cetățean american”, se arată în declarație, potrivit Hotnews.

Bărbatul a fost identificat ca fiind „Travis Michael Leek”, potrivit instanței.

„Pe data de 10 iunie 2023, Curtea din districtul Khamovniki din Moscova a dispus o măsură de restricție împotriva unui cetățean american. Fostul parașutist și muzician, acuzat de desfășurarea unei afaceri de trafic de droguri implicând tineri, va rămâne în custodie până la data de 6 august 2023.”, au declarat autoritățile ruse, potrivit Sky News.

Agenția de știri Interfax din Rusia a relatat că, în cazul în care va fi găsit vinovat, acesta ar putea primi o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

CNN a încercat să ia legătura cu familia bărbatului în Statele Unite și a aflat de la mama sa că era conștientă de rapoartele privind reținerea fiului său.

Ea a declarat că numele lui este Michael Travis Leake - scris diferit față de declarația instanței ruse - și era cunoscut sub numele de Travis.

Departamentul de Stat al SUA a declarat sâmbătă că este conștient de rapoartele privind reținerea unui cetățean american, dar a refuzat să comenteze mai mult, invocând considerații legate de confidențialitate.

„Suntem conștienți de rapoartele privind recenta arestare a unui cetățean american în Moscova”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

„Atunci când un cetățean american este reținut în străinătate, departamentul se străduiește să obțină cât mai curând posibil acces consular și să ofere toată asistența consulară corespunzătoare.”, se arată în declarație.

Pe data de 8 iunie, a fost publicat un videoclip al arestării lui Leake de la domiciliul său și o fotografie de identificare dintr-un post de poliție rusesc în media rusă.

Ren TV, o publicație tabloidă, a relatat declarațiile lui Leake în fața poliției, în care acesta ar fi afirmat: „Nu înțeleg de ce sunt aici. Nu recunosc acuzația, nu cred că aș fi putut face ceea ce mi se impută pentru că nu știu de ce sunt acuzat.”

CNN a filmat cu Leake în 2014 pentru un episod al emisiunii Parts Unknown în Moscova și Sankt Petersburg.

Gazda Anthony Bourdain l-a selectat personal pe Leake pentru a participa la emisiune.

În episod, Leake a vorbit despre frustrările sale legate de cenzură și a relatat un incident legat de trupa sa și MTV.

„Acesta a fost un serial documentar despre muzicieni care se ridică și își pun în pericol viața, în unele cazuri, pentru a se opune abuzurilor de putere ale guvernului, corupției guvernamentale”, a spus el.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău