Un fost oficial al Pentagonului care a făcut dezvăluiri despre OZN-uri acuză guvernul SUA că încearcă să îl discrediteze

  • 31 Mai 2021 08:51
Un fost oficial al Pentagonului care a făcut dezvăluiri despre OZN-uri acuză guvernul SUA că încearcă să îl discrediteze

Fostul oficial al Pentagonului care a făcut publice informații despre OZN-uri a depus o plângere la inspectorul general al agenției în care susține că împotriva lui are loc o campanie coordonată de discreditare – un oficial de top l-ar fi amenințat inclusiv să îl va face să pară „nebun”, conform unor documente citate de Politico, potrivit Digi24.ro.

Lue Elizondo este specialist în contrainformații de carieră. El lucrează la Pentagon din 2008, când a fost repartizat la un program pentru investigarea fenomenelor aeriene neidentificate. El a depus o plângere de 64 de pagini către un avertizor de integritate independent în 3 mai și s-a întâlnit de mai multe ori cu investigatorii, conform reprezentanților săi legali.

Acuzațiile sale, conform cărora guvernul SUA încearcă să îl discrediteze, vin cu câteva săptămâni înainte de momentul în care directorul pentru informații interne și Pentagonul sunt așteptați să prezinte un raport neclasificat în fața Congresului cu privire la OZN-uri și strategia guvernului de a le investiga.

Raportul ar putea include detalii despre agențiile, personalul și sistemele de supraveghere care adună și analizează aceste date.

„El spune că sunt niște persoane la Departamentul Apărării care îl atacă și care mint despre el în public, folosindu-se de autoritatea funcțiilor lor pentru a îl denigra, iar acest fapt îi afectează capacitatea de a se angaja”, a spus unul dintre avocații lui Elizondo, Daniel Sheehan.

Sheehan este un avocat și activist care a mai fost parte și a altor cazuri celebre, fiind avocatul NYT în cazul „Pentagon Papers” și al unuia dintre spărgătorii de la Watergate. Este, de asemenea, perceput ca fiind un provocator cu un interes special în OZN-uri și a vorbit, anterior, public despre vizite ale extratereștrilor.

Sheehan intenționează, prin acest caz, să forțeze Pentagonul să facă publice toate informațiile cu privire la OZN-uri și extratereștri.

Un purtător de cuvânt de la Pentagon nu a dorit să comenteze în ce privește plângerea lui Elizondo - Nu pot să speculez despre plângeri pe care agenția ar fi putut sau nu să le primească. Cu siguranță nu pot confirma sau nega existența unei investigații”, a spus el.

La o zi după depunerea plângerii, însă, Inspectoratul General al Pentagonului a anunțat o investigație a „acțiunilor” agenției în ce privește OZN-urile.

Elizondo susține public că guvernul SUA ascunde informații despre OZN-uri

Elizondo a devenit o mică celebritate de când a plecat de la Pentagon în octombrie 2017 și a făcut publice informații despre Programul Avansat de Identificare a Amenințărilor Aeriene, un program secret al Pentagonului care a fost inițiat în 2008. El s-a plâns inclusiv că șefii săi de la Pentagon nu luau în serios intruziunile numeroase în spațiul militar aerian american. Aceste intruziuni ar fi fost făcute cu aeronave avansate tehnologic de origine necunoscută.

În această perioadă am devenit din ce în ce mai frustrat de lipsa de resurse sau interes a conducerii. Devenisem alarmat de frecvența și durata activității acestor obiecte în spațiul aerian controlat al SUA. La un moment dat s-au apropiat periculos de un avion american”, a scris el în plângerea lui.

Elizondo continuă să susțină public că guvernul SUA ascunde informații despre OZN-uri. Sheehan susține, la rândul său, că felul în care Pentagonul acționează în ce-l privește pe clientul său reprezintă un indiciu că guvernul SUA încearcă să țină informațiile ascunse.

După ce a plecat de la Pentagon, Elizondo a publicat pe rețelele sociale clipuri video pentru care reușise să obțină anterior declasificarea. De atunci, spune el, „a îndurat o campanie coordonată prin care i se distruge reputația cu activități malițioase, informații false și amenințări explicite de la oficiali ai Pentagonului”. El spune că are dovezi sub formă de emailuri și documente care sugerează „un efort de a ascunde adevărul de poporul american și de a-i distruge reputația sa profesională”.

Anterior, Departamentul Apărării al SUA a confirmat că o serie de fotografii și clipuri video care prezintă „fenomene aeriene neidentificate” din 2019 și care au făcut obiectul unei scurgeri de informații reprezintă, într-adevăr, imagini reale ale unor obiecte zburătoare rămase neidentificate.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,09 m/s
Sat
26
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău