Un fost ministru afgan s-a angajat curier pe bicicletă în Germania

  • 27 August 2021 16:28
Un fost ministru afgan s-a angajat curier pe bicicletă în Germania

Un fost ministru afgan al comunicațiilor a venit anul trecut în Germania în speranța unei vieți mai bune, iar acum el lucrează ca livrator de mâncare în orașul Leipzig, relatează vineri Reuters, citat de AGERPRES.

 
Fostul ministru, Sayed Sadaat, spune că acasă unii l-au criticat pentru că a ales un astfel de loc de muncă după ce a fost membru al guvernului de la Kabul timp de doi ani, până în 2018.

Însă el nu are regrete. „Nu am de ce să mă simt vinovat'', spune Sadaat, stând lângă bicicletă îmbrăcat în uniforma sa portocalie.

„Sper că și alți politicieni vor urma aceeași cale, să lucreze cu publicul, în loc să stea mereu ascunși'', spune fostul ministru.

Specializat în IT și telecomunicații, el a încercat să-și găsească în Germania un loc de muncă în aceste domenii, dar nu a reușit, întrucât nu știe limba germană. Așa că a început să o învețe, având în fiecare zi un program de patru ore cursuri de germană și apoi lucrează seara șase ore curier pe bicicletă.

Povestea sa a căpătat cu atât mai mult interes în condițiile evoluțiilor din țara sa ajunsă din nou sub controlul talibanilor. Familia și prieteni ai lui vor de asemenea să plece și speră să se poată urca într-unul din zborurile de evacuare sau să părăsească Afganistanul pe alte căi.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău