Un fost militar recunoaște că l-a asasinat pe jurnalistul de investigație slovac Jan Kuciak (media)

  • 12 Aprilie 2019 10:41
Un fost militar recunoaște că l-a asasinat pe jurnalistul de investigație slovac Jan Kuciak (media)

Un fost militar a recunoscut că l-a ucis pe jurnalistul de investigație slovac Jan Kuciak și pe partenera acestuia, în februarie 2018, a relatat joi site-ul de știri aktuality.sk, pentru care lucra Kuciak, informează AFP.

Controlat de grupul de presă Axel Springer, site-ul aktuality.sk citează o ''sursă bine informată'' care a indicat că Miroslav Marcek, fost militar, a mărturisit comiterea dublului asasinat.

Mai multe media slovace, citând surse din poliție, au publicat de asemenea declarațiile respective.

Miroslav Marcek și alți trei suspecți au fost inculpați în dubla crimă și se află în detenție începând din octombrie anul trecut. Omul de afaceri Marian Kocner, acuzat că a comandat uciderea lui Kuciak, se află și el în detenție.

În luna februarie 2018, Jan Kuciak a fost ucis împreună cu partenera sa de viață în locuința lor din Bratislava, în timp ce lucra la o investigație jurnalistică asupra legăturilor dintre guvernul slovac și mafia italiană.

Asasinarea lui Kuciak a declanșat o gravă criză politică în Slovacia, ce a dus în martie anul trecut la demisia premierului Robert Fico, a doi miniștri de interne și a șefului poliției.

Ultimul articol al lui Jan Kuciak, neterminat dar publicat postum, a vizat oameni de afaceri italieni prezenți în Slovacia - printre care Antonino Vadala - și suspectați de legături cu mafia calabreză 'Ndrangheta.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău