Un fost lider mafiot din Sicilia, condamnat la o sentință pe viață pentru o campanie de atentate cu bombă, susține că s-a întâlnit cu Berlusconi

  • 08 Februarie 21:32
Un fost lider mafiot din Sicilia, condamnat la o sentință pe viață pentru o campanie de atentate cu bombă, susține că s-a întâlnit cu Berlusconi

Giuseppe Graviano, un lider mafiot din Sicilia condamnat, a declarat vineri că s-a întâlnit cu fostul premier italian Silvio Berlusconi în timp ce era dat în urmărire, relatează DPA, citată de Agerpres.ro.

Graviano, care execută o sentinţă pe viaţă pentru rolul său într-o campanie de atentate cu bombă ale mafiei la începutul anilor 1990, a făcut această afirmaţie cu prilejul unei audieri într-un proces în care este inculpat pentru uciderea a doi poliţişti.

El s-a adresat tribunalului prin intermediul unei legături video din închisoare. Televiziunea publică RAI, agenţia de ştiri ANSA şi alte media au publicat extrase din mărturia sa.

„M-am întâlnit cu Silvio Berlusconi de trei ori la Milano în timp ce eram un fugar”, a declarat Graviano la proces, potrivit ANSA.

Ultima întâlnire ar fi avut loc în decembrie 1993, cu o lună înainte de a arestarea lui Graviano şi de anunţul lui Berlusconi că intră în politică.

Într-un comunicat, avocatul lui Berlusconi, Nicolo Ghedini, a catalogat afirmaţiile lui Graviano drept „complet nefondate, desprinse de realitate şi în mod clar calomnioase”.

Observând că Graviano a vorbit despre presupusele sale contacte cu Berlusconi doar la 26 de ani după arestarea sa, Ghedini a sugerat că fostul lider mafiot inventează poveşti în speranţa de a-şi asigura „beneficii” în proces sau în condiţiile de detenţie.

Presupusele legături ale lui Berlusconi cu Cosa Nostra, mafia siciliană, au fost multă vreme subiect de speculaţii, unii sugerând că aceasta i-a finanţat afacerile timpurii şi a sprijinit intrarea sa în politică, comentează DPA.

Nicio legătură nu a fost vreodată dovedită, iar Berlusconi pur şi simplu a negat că ar fi existat aşa ceva.

Totuşi, unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai săi şi parteneri de afaceri, Marcello Dell’Utri, a fost încarcerat în 2014 pentru şapte ani pentru conspiraţie cu Cosa Nostra. El a fost eliberat în cele din urmă anticipat în decembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
16,51 °C
cer fragmentat
Umiditate:21 %
Vint:2,6 m/s
Sun
9 °C
Mon
8 °C
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C

Curs oficial BNM 05 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 -0.0000
USD 18.4281 -0.0000
RON 4.1664 -0.0000
UAH 0.6689 -0.0000
RUB 0.2348 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău