Un fost lider mafiot din Sicilia, condamnat la o sentință pe viață pentru o campanie de atentate cu bombă, susține că s-a întâlnit cu Berlusconi

  • 08 Februarie 2020 21:32
Un fost lider mafiot din Sicilia, condamnat la o sentință pe viață pentru o campanie de atentate cu bombă, susține că s-a întâlnit cu Berlusconi

Giuseppe Graviano, un lider mafiot din Sicilia condamnat, a declarat vineri că s-a întâlnit cu fostul premier italian Silvio Berlusconi în timp ce era dat în urmărire, relatează DPA, citată de Agerpres.ro.

Graviano, care execută o sentință pe viață pentru rolul său într-o campanie de atentate cu bombă ale mafiei la începutul anilor 1990, a făcut această afirmație cu prilejul unei audieri într-un proces în care este inculpat pentru uciderea a doi polițiști.

El s-a adresat tribunalului prin intermediul unei legături video din închisoare. Televiziunea publică RAI, agenția de știri ANSA și alte media au publicat extrase din mărturia sa.

„M-am întâlnit cu Silvio Berlusconi de trei ori la Milano în timp ce eram un fugar”, a declarat Graviano la proces, potrivit ANSA.

Ultima întâlnire ar fi avut loc în decembrie 1993, cu o lună înainte de a arestarea lui Graviano și de anunțul lui Berlusconi că intră în politică.

Într-un comunicat, avocatul lui Berlusconi, Nicolo Ghedini, a catalogat afirmațiile lui Graviano drept „complet nefondate, desprinse de realitate și în mod clar calomnioase”.

Observând că Graviano a vorbit despre presupusele sale contacte cu Berlusconi doar la 26 de ani după arestarea sa, Ghedini a sugerat că fostul lider mafiot inventează povești în speranța de a-și asigura „beneficii” în proces sau în condițiile de detenție.

Presupusele legături ale lui Berlusconi cu Cosa Nostra, mafia siciliană, au fost multă vreme subiect de speculații, unii sugerând că aceasta i-a finanțat afacerile timpurii și a sprijinit intrarea sa în politică, comentează DPA.

Nicio legătură nu a fost vreodată dovedită, iar Berlusconi pur și simplu a negat că ar fi existat așa ceva.

Totuși, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai săi și parteneri de afaceri, Marcello Dell’Utri, a fost încarcerat în 2014 pentru șapte ani pentru conspirație cu Cosa Nostra. El a fost eliberat în cele din urmă anticipat în decembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău