Un fost deputat a depus un denunț la Procuratură privind devalizarea sistemului de asigurări

  • 04 Septembrie 2021 12:35
Un fost deputat a depus un denunț la Procuratură privind devalizarea sistemului de asigurări

Alexandru Slusari, fost deputat al Platformei „Demnitate și Adevăr”, a depus un denunț la Procuratura Generală pe faptul devalizării sistemului de asigurări în anii 2018-2019, transmite IPN.

„Văzând liniștea în mediul organelor de anchetă, am depus un denunț la Procuratura Generală pe faptul devalizării sistemului de asigurări în 2018-2019, când de la două companii au fost sustrase cel puțin 200 de milioane de lei și transferate către firmele-fantomă din offshoruri și persoane interpuse ale lui Plahotniuc și Șor. O parte din bani (40 de milioane de lei) au ajuns la un partener de afaceri al lui Plahotniuc, Oleg Goncharenco, care peste câteva luni, cel mai probabil, cu acești bani a obținut controlul asupra Aeroportului Chișinău”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ex-deputatului, schema a fost implementată în baza tranzacțiilor mimate, prin intermediul băncilor moldovenești, cu modificarea legislației și implicarea nemijlocită a conducerii Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), precum și pe fundalul inacțiunilor instituțiilor de reglementare și prevenire a spălării de bani.

„Important că astfel de operațiuni au avut loc după schema Laundromat și furtul miliardului și înăsprirea semnificativă a legislației în vederea prevenirii și combaterii fenomenului escrocheriei financiar-bancare”, notează fostul deputat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău