Un fost colaborator al organelor de forță din stânga Nistrului, reținut pentru organizarea migrației ilegale

  • 15 Februarie 17:34
Un fost colaborator al organelor de forță din stânga Nistrului, reținut pentru organizarea migrației ilegale

În urma acțiunilor operative de investigație și a măsurilor procesual penale desfășurate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Vest, sub coordonarea Procuraturii raionului Hîncești, un bărbat implicat în organizarea migrației ilegale a fost reținut pentru 72 de ore.

Suspectul în vârstă de 48 ani a fost localizat în municipiul Chișinău și reținut în trafic, la volanul unui mijloc de transport. Potrivit informațiilor operative, persoana reținută este parte a unei grupări criminale, specializată în migrația ilegală a cetățenilor ucraineni prin regiunea transnistreană, care pentru serviciile prestate, percepea o taxă de cel puțin 2500 EUR.

Bărbatul a fost sub monitorizare în ultimele două luni, iar în timpul operațiunii s-a reușit acumularea probelor concludente ce dovedesc activitatea infracțională a acestuia, iar la momentul reținerii au fost descoperite și ridicate patru acte de identitate moldovenești și ucrainene cu semne vădite de falsificare.

La fel, au fost depistate și alte elemente de probă relevante, inclusiv un vehicul, carduri bancare, confirmări ale tranzacțiilor bancare, dispozitive de comunicare mobilă și ștampile falsificate. 

Acțiunile de urmărire penală și investigații speciale continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și identificării tuturor membrilor grupării criminale. Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, persoana vizată în dosarul penal beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău