Un fost candidat la alegerile prezidențiale din Belarus vrea să-l reclame pe Lukașenko la Tribunalul de la Haga

  • 15 Septembrie 2020 09:24
Un fost candidat la alegerile prezidențiale din Belarus vrea să-l reclame pe Lukașenko la Tribunalul de la Haga

Valeri Țepkalo, fost candidat la alegerile prezidențiale din Belarus, a anunțat că un grup de avocați străini pregătește documentele necesare pentru a-l aduce pe liderul actual al republicii, Aleksandr Lukașenko, în fața Curții Penale Internaționale de la Haga.

Într-o înregistrare video postată pe YouTube, Țepkalo susține că va fi mai mult decât suficient dacă vor fi impuse sancțiuni împotriva lui Lukașenko și a familiei acestuia. Opozantul a menționat că avocații adună mărturii de la oameni care au suferit în timpul protestelor care au avut loc în Belarus după alegerile prezidențiale. Țepkalo intenționează să prezinte datele respective în instanțele internaționale, în special la Haga.

Fostul candidat la prezidențialele din Belarus a explicat că există un precedent în instanțele din SUA cu privire la persoanele implicate în torturarea cetățenilor. Astfel, dacă echipa lui Țepkalo reușește să pregătească documentele necesare, persoanele responsabile de violențele din Belarus nu vor putea efectua tranzacții financiare nici în țară, nici în străinătate.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Fri
19
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău