Un fost candidat la alegerile prezidențiale din Belarus vrea să-l reclame pe Lukașenko la Tribunalul de la Haga

  • 15 Septembrie 2020 09:24
Un fost candidat la alegerile prezidențiale din Belarus vrea să-l reclame pe Lukașenko la Tribunalul de la Haga

Valeri Țepkalo, fost candidat la alegerile prezidențiale din Belarus, a anunțat că un grup de avocați străini pregătește documentele necesare pentru a-l aduce pe liderul actual al republicii, Aleksandr Lukașenko, în fața Curții Penale Internaționale de la Haga.

Într-o înregistrare video postată pe YouTube, Țepkalo susține că va fi mai mult decât suficient dacă vor fi impuse sancțiuni împotriva lui Lukașenko și a familiei acestuia. Opozantul a menționat că avocații adună mărturii de la oameni care au suferit în timpul protestelor care au avut loc în Belarus după alegerile prezidențiale. Țepkalo intenționează să prezinte datele respective în instanțele internaționale, în special la Haga.

Fostul candidat la prezidențialele din Belarus a explicat că există un precedent în instanțele din SUA cu privire la persoanele implicate în torturarea cetățenilor. Astfel, dacă echipa lui Țepkalo reușește să pregătească documentele necesare, persoanele responsabile de violențele din Belarus nu vor putea efectua tranzacții financiare nici în țară, nici în străinătate.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău