Un Forum Internațional de Turism Medical va avea loc la Chișinău pe 15 și 16 septembrie

  • 07 Septembrie 2023 13:55
Un Forum Internațional de Turism Medical va avea loc la Chișinău pe 15 și 16 septembrie

Un Forum Internațional de Turism Medical, cu invitați din peste 20 de țări care vor să cunoască oferta medicală din Moldova, va fi organizat la Chișinău în perioada 15 – 16 septembrie. Directoarea executivă a Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern din Moldova, Elena Stepanov, a precizat într-o conferință de presă că turismul medical în Republica Moldova a devenit tot mai solicitat în ultimii ani. 30% din turiștii care vizitează Moldova o fac pentru a beneficia de servicii de înaltă calitate în clinicile și stațiunile balneare ale Republicii Moldova, transmite IPN.

Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) și Asociația de Turism Medical din Moldova au semnat astăzi un memorandum de colaborare acțiunile căruia sunt îndreptate spre promovarea Republicii Moldova ca destinație atractivă pentru persoanele care vin pentru reabilitare, recreere și pentru turismul medical. Elena Stepanov a menționat că medici din Republica Moldova, fiind foarte calificați, prestează servicii de înaltă calitate la prețuri mai accesibile decât în țările de origine a turiștilor. Medicina autohtonă este dezvoltată, doctorii vorbind mai multe limbi. Turoperatorii încearcă să includă în pachetele sale turistice nu doar partea de turism medical, dar și să extindă șederea turiștilor în Moldova pentru o perioadă mai îndelungată.

Victoria Bucătaru, directoarea executivă a Asociației de Turism Medical din Moldova (ATMM), a precizat că asociația a ajuns să își unească eforturile cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova pentru ca oferta turistică de turism receptor și domestic să fie completată cu oferta de turism medical, ca să fie cunoscută într-un set unic oferta de țară, un turism mai complex. În cadrul forumului din 15-16 septembrie vor fi abordate toate serviciile medicale prestate la înalt nivel în Republica Moldova, vor fi prezentate inovațiile din medicină, ofertele speciale din chirurgie plastică, stomatologie – toate domeniile care reprezintă o valoare importantă în turismul medical.

La Forumului Internațional de Turism Medical din Moldova vor participa instituțiile medicale private din Moldova și se vor reuni profesori, oameni de știință, medici și conducători de instituții medicale din peste 20 de țări. Forumul își propune să exploreze capacitățile clinicilor private și ale spitalelor din Moldova - pilonii turismului medical local.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău