Un Fond de reducere a vulnerabilității energetice a fost creat în Republica Moldova

  • 28 Iulie 2022 17:42
Un Fond de reducere a vulnerabilității energetice a fost creat în Republica Moldova

Un Fond de reducere a vulnerabilității energetice a fost creat în Rep. Moldova. Proiectul de lege a fost votat în lectură finală de 56 de deputați și va intra în vigoare la 1 septembrie a.c., transmite Radio Chișinău.

Prin crearea Fondului autoritățile își propun să susțină categoriile vulnerabile în contextul creșterii prețurilor la resursele energetice. Legea își propune și aplicarea unor măsuri privind sporirea eficienței energetice prin crearea sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică”. Prin intermediul acestuia vor fi acumulate informații privind parametrii de vulnerabilitate energetică a consumatorilor casnici și gestionării mecanismului de acordare a subvențiilor.

Pentru acest an, în bugetul de stat sunt prevăzuți 400 mil. de lei, dar Fondul ar putea fi completat și cu surse externe.

În sezonul trecut de încălzire, autoritățile de la Chișinău au alocat pentru compensarea plăților la gaz și agent termic 1,9 miliarde de lei, dintre care 1,2 miliarde de lei au fost oferiți de Comisia Europeană.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău