Un festival-concurs de colinde va avea loc la Chișinău

  • 23 Decembrie 2022 11:34
Un festival-concurs de colinde va avea loc la Chișinău

Circa 40 de colective corale cu un număr de 1500 de interpreți din Republica Moldova, România și Ucraina vor participa la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului-concurs Internațional ”Colinde, colinde”, care se va desfășura în perioada 24-25 decembrie în capitală, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Marian, președintele Asociației Muzical-Corale, organizatoarea evenimentului, a menționat că sâmbătă, 24 decembrie, la ora 16.00, la Sala cu Orgă va avea loc tradiționalul concert în formatul cor unit, la care vor participa cele mai bune 10 coruri din țară și Moldovan Național Youth Orchestra, dirijată de Andriano Marian. În cadrul concertului vor fi interpretate celebre colinde naționale și internaționale, arată sursa citată.

Potrivit sursei citate, pe 25 decembrie, începând cu ora 12.00, la Catedrala ”Sfânta Teodora de la Sihla” se va desfășura live concursul-propriu zis. ”16 colective ne vor bucura cu interpretarea online. Președinte al juriului este Valentin Budilesvschi”, a precizat Elena Marian.

Printre colectivele participante sunt: Corul de fete ”Cantabile” din Chișinău, dirijor Elena Marian, Corul de  copii ”Belcanto” din orașul Soroca, dirijor Ludmila Samarin, Corul de copii ”Crescenco”, din orașul Bălți, dirijor Tatiana Trocin, Corul de copii ”Solo Muzica” din orașul Odessa, Ucraina, dirijor Evghenia Bondari, Corul de fete ”Vivace” al Școlii de Arte ”A. Stârcea” din Chișinău, dirijor Anton Dumbrava, Corul mixt „Liviu Borlan” din orașul Baia Mare, România, dirijor Cosmin Lăuran, Corul de copii ”Armonie” din orașul Leova, dirijor – Svetlana Bogarad ș.a.

Prima ediție a Festivalului-Concurs ”Colinde, colinde” a avut loc în 2009.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău