Un executor judecătoresc și un evaluator, trimiși în judecată pentru corupție

  • 06 Februarie 2018 09:04
Un executor judecătoresc și un evaluator, trimiși în judecată pentru corupție

Un executor judecătoresc din capitală va compărea pe banca acuzaților pentru corupere pasivă, săvîrșită prin estorcare de bunuri. Împreună cu acesta, în judecată a fost  trimis și un evaluator, în acțiunile cărora procurorii au reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată cauzele penale în privința celor doi.

Potrivit probelor, în toamna anului trecut, executorul judecătoresc ar fi încercat, contra sumei de 30 mii de lei, să subevalueze și să înstrăineze la un preț diminuat trei automobile sechestrate. Astfel, pentru cîte 10 mii de lei estorcați pentru fiecare mașină, executorul judecătoresc urma să aranjeze ca cele 3 automobile confiscate să fie scoase la licitație la un preț mai mic decât valoare reală, ca apoi să fie vândute unor persoane indicate.

În cazul evaluatorului, acesta este învinuit că ar fi luat 3 350 de lei mită pentru a subevalua cele trei mașini, scoase la vînzare.

Dacă va fi găsit vinovat de corupere pasivă, executorul judecătoresc riscă de la 5 pînă la 10 ani închisoar, cu amendă în mărime de la 6000 pînă la 8000 u.c. și cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani. Pentru luare de mită, evaluatorul riscă amendă în mărime de la 850 la 1850 unități convenționale cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău