Un ex-deputat cere ca la ASP să fie organizat un audit exhaustiv

  • 23 August 2021 08:47
Un ex-deputat cere ca la ASP să fie organizat un audit exhaustiv

Alexandru Slusari, ex-deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, cere ca la Agenția Servicii Publice să fie organizat un audit exhaustiv, începând cu 2017, anul fondării agenției, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, Alexandru Slusari sugerează că acest audit trebuie să examineze, în primul rând, oportunitatea cheltuielilor banilor publici și a creditelor pentru modernizarea și chiria centrelor multifuncționale, multe dintre care se află în proprietate privată. „În același timp, în foarte multe orașe, inclusiv Chișinău, sunt zeci de clădiri cu statut de proprietate publică, care erau bune pentru centrele multifuncționale, iar acum stau în paragină”, menționează fostul deputat.

Alexandru Slusari subliniază că zilnic primește zeci de apeluri despre Agenția Serviciilor Publice. „Oamenii așteaptă că în zilele următoare să fie revizuite și micșorate tarifele la mai multe servicii ASP, care au fost majorate brusc în prima jumătate a anului. Fosta guvernare cu omul lui Nichiforciuc în fruntea ASP a dispus creșterea de câteva ori a tarifelor pentru serviciile cadastrale, ceea ce a afectat grav, în primul rând, populația din zonele rurale, precum și agricultorii. Semnificativ au crescut tarifele serviciului stării civile și plățile pentru plăcuțele de înmatriculare”, atenționează ex-deputatul de la Platforma DA.

Potrivit lui Alexandru Slusari, în cadrul ASP există un decalaj enorm în remunerarea muncii: „Șefii primesc salarii de 30-40 mii lei, pe când în mai multe direcții sunt locuri vacante, întrucât salariile sunt mici”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău