Un excursionist australian, salvat după ce s-a târât două zile cu piciorul fracturat

  • 18 Septembrie 2019 10:44
Un excursionist australian, salvat după ce s-a târât două zile cu piciorul fracturat

Un excursionist australian experimentat a fost salvat după ce a căzut într-o cascadă de șase metri și s-a târât apoi timp de două zile cu fractură la picior și încheietura mâinii printr-o zonă de tufișuri din statul Queensland, a relatat miercuri presa locală, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Neil Parker s-a târât cu dificultate spre un luminiș după ce duminică a alunecat într-o cădere de apă și și-a fracturat piciorul, a relatat postul de televiziune australian ABC.

"Au fost două zile în care mi-am tras piciorul după mine și m-am cățărat", a spus turistul, potrivit Australian Associated Press (AAP).

Bărbatul de 54 de ani, un ghid turistic din Brisbane, și-a folosit bețele de cățărat pentru a-și imobiliza piciorul accidentat și a se deplasa într-o zonă cu o mai mare vizibilitate din Cabbage Tree Creek, pe muntele Nebo, la nord-vest de Brisbane.

"M-am gândit că, dacă cineva va da alarma, trebuie să mă cațăr pe stânci ca să pot ieși de aici", a declarat Parker pentru ABC miercuri, pe când se afla în spital.

Parker a fost preluat marți de un elicopter și transportat la spital.

Potrivit ABC, Parker, care planificase să facă o excursie de doar trei ore, spune că supraviețuirea sa se datorează formei sale fizice, familiei și grupului de excursioniști care a pornit în căutarea lui.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău