Un eurodeputat italian de extremă dreapta a fluierat în Parlamentul European și a fost dat afară din plen

  • 12 Martie 18:24
Un eurodeputat italian de extremă dreapta a fluierat în Parlamentul European și a fost dat afară din plen

Eurodeputatul italian Angelo Ciocca din cadrul Liga fost dat afară marți din sala de plen a Parlamentului European (PE) de la Strasbourg, după ce a întrerupt o sesiune de vot folosind un fluier, relatează agenția EFE.

Vicepreședinta PE care conducea sesiunea, finlandeza Heidi Hautala, membră a grupului Verzilor, i-a cerut mai întâi lui Ciocca să lase fluierul, iar apoi l-a expulzat din sala de plan, de unde eurodeputatul extremei drepte a ieșit însoțit de gardieni.

Gestul său a fost un protest față de planurile Comisiei Europene asupra eficienței energetice a clădirilor și emisiei de gaze cu efect de seră, adoptate de PE în votul pe care el a încercat să-l perturbe.

Într-un comunicat ulterior în care și-a motivat acțiunea, eurodeputatul Angelo Ciocca și-a reafirmat opoziția față de 'normele europene care sufocă familiile și companiile'.

'Nu vom fi niciodată complicii acelora care vor să ne distrugă producția și să ne pună în genunchi fermele pentru (a consuma în schimb) insecte, carne sintetică și produse importate din țări terțe', a explicat el.

La alegerile europarlamentare din iunie 'trebuie să trimitem acasă această majoritate' din Parlamentul European, a îndemnat Angelo Ciocca în același mesaj.

Nu este prima dată când el alege în plenul PE să se manifeste într-un mod original, în locul intervențiilor obișnuite la care au dreptul toți eurodeputații. La ultimul discurs al președintei Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, eurodeputatul italian a adus în sală un ștreang pentru a ilustra cum politicile europene 'strangulează oamenii'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău