Un escadron francez de tancuri Leclerc debarchează în Polonia

  • 29 Aprilie 2015 08:47
Un escadron francez de tancuri Leclerc debarchează în Polonia

Un escadron francez de tancuri Leclerc împreună cu un sprijin logistic și tactic a debarcat marți la Drawsko Pomorskie în nord-vestul Poloniei pentru un exercițiu NATO destinat reasigurării țărilor din Europa Centrală pe fondul crizei din Ucraina.Escadronul este 'compus din 15 tancuri Leclerc, două tancuri de depanare și vehicule de transport logistic servind în special…

Un escadron francez de tancuri Leclerc împreună cu un sprijin logistic și tactic a debarcat marți la Drawsko Pomorskie în nord-vestul Poloniei pentru un exercițiu NATO destinat reasigurării țărilor din Europa Centrală pe fondul crizei din Ucraina.

Escadronul este 'compus din 15 tancuri Leclerc, două tancuri de depanare și vehicule de transport logistic servind în special la întreținerea tancurilor', a declarat pentru AFP colonelul Henri de la al 12-lea Régiment de Cuirassiers cu baza la Olivet în regiunea Centre-Val de Loire (centrul Franței).

În total vor participa 270 de militari și câteva zeci de vehicule la acest exercițiu polono-francez numit Puma 15, până pe 5 iunie, în tabăra de exerciții de la Drawsko Pomorskie, a subliniat el.

Subgrupul tactic include, pe lângă tancurile Leclerc, pilon al forțelor blindate franceze, un pluton de infanterie, o secție de geniu, unele elemente de artilerie și sprijinul logistic necesar.

Exercițiile militare între Aliați au fost consolidate în mod considerabil în Europa de Est de la începutul crizei ucrainene în primăvara anului 2014, pentru a liniști Polonia și țările baltice, amintește AFP.

Patru avioane de luptă Rafale franceze au fost desfășurate mai multe săptămâni la o bază din Malbork, în nordul Poloniei, în primăvara anului 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,2 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău