Un elicopter militar ungar s-a prăbușit în Croația: Cel puțin două persoane au murit

  • 21 Iunie 2023 18:24
Un elicopter militar ungar s-a prăbușit în Croația: Cel puțin două persoane au murit

Cel puțin două persoane și-au pierdut viața miercuri, 21 iunie, în urma prăbușirii unui elicopter militar ungar într-un canion dintr-o regiune muntoasă din Croația, au anunțat serviciile de urgență locale, scrie digi24.ro.

Ministerul croat al Apărării comunicase anterior că un elicopter militar străin s-a prăbușit într-o regiune muntoasă din Croația, indicând că a mobilizat un avion și un elicopter pentru a participa la operațiunile de căutare, potrivit AFP.

Ministerul de la Zagreb nu a făcut însă public niciun bilanț al victimelor în cazul accidentului produs la Pakovo Selo, într-o zonă cu terenuri abrupte.

„Nu era un elicopter al armatei croate”, s-a limitat să indice Ministerului croat al Apărării, într-un comunicat.

Căutările sunt în curs de desfășurare pentru găsirea celui de-al treilea membru al echipajului aparatului prăbușit, a declarat Josip Brozicevic, șeful serviciului național croat de salvamont, pentru AFP, potrivit Agerpres.

Aparatul s-a prăbușit pe fundul canionului râului Cikola, în apropiere de Drnis, la aproximativ 50 de kilometri de coasta Adriaticii.

Despre acest accident a relatat canalul regional de televiziune N1, care a transmis de la început că aparatul implicat este unul al armatei ungare și avea la bord trei persoane.

Croația a aderat la NATO în 2009 și găzduiește deseori exerciții militare cu partenerii săi în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău