Un drum național care traversează trei raioane, în lucru cu scop de reabilitare până în 2023

  • 22 Iunie 2021 16:42
Un drum național care traversează trei raioane, în lucru cu scop de reabilitare până în 2023

83 de kilometri ai drumului național R34, ce traversează raioanele Hîncești, Leova și Cantemir, se vor afla în lucru cu scop de reabilitare până la sfârșitul lunii februarie, anul 2023, informează Administrația de Stat a Drumurilor.

Acesta include reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a 9 poduri și a 57 de podețe tubulare, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public și restabilirea iluminatului stradal în localități.

Instituția mai informează că în prezent pe drumul R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești sunt executate lucrări de consolidare a terasamentului în regiunea cu risc sporit de alunecări de teren pe o porțiune de drum cu o lungime totală de 4 km.

Îmbunătățirea condițiilor de circulație rutieră a traseului național va asigura dezvoltarea infrastructurii, accesul cetățenilor către instituții de menire socială și instituirea unor măsuri de protecție împotriva inundațiilor din unele regiuni. Este important să asigurăm calitatea lucrărilor și respectarea termenilor contractuali’’, a subliniat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Proiectul de reparație a traseului național R34 se desfășoară din împrumutul de peste 56 milioane de euro acordat Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău