Un document falsificat și o mașină cu nereguli, depistate la frontieră

  • 15 Septembrie 2023 15:13
Un document falsificat și o mașină cu nereguli, depistate la frontieră

Polițiștii de frontieră au ridicat un mijloc de transpor și un document falsificat în urma controalelor efectuate la punctele de trecere a frontierei de stat, transmite border.gov.md.

Un tânăr din raionul Florești și-a cumpărat o carte de identitate românească falsificată și în baza acestui document intenționa să se legitimeze peste hotare. Cazul a fost înregistrat ieri noaptea, în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. 

Astfel, pentru formalitățile de control, direcția ieșire din țară, s-a prezentat conaționalul de 38 de ani, fiind pasager la ruta „Moldova-Italia”. Acționând conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unei verificări adiționale pasagerul. Ca urmare, în lucrurile personale a fost depistată o carte de identitate cu însemnele autorităților române, care ar fi eliberată pe numele moldoveanului. 

La cercetarea amănunțită, cu ajutorul tehnicii speciale, a fost stabilit că buletinul românesc este falsificat. Conaționalul a recunoscut că actul este cumpărat, ar fi achitat 250 EUR unui intermediar.

În baza celor constatate, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST au inițiat cercetări pe numele persoanei pentru comiterea infracțiunii de folosire a actelor oficiale false. Documentul cu pricina a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

O mașină cu nereguli, ridicată la frontieră

Polițiștii de frontieră au ridicat un mijloc de transport, asupra căruia există bănuială rezonabilă de modificări ilegale ale datelor din certificatul de înmatriculare, precum și de înlocuire a codului VIN.

Astăzi, 15 septembrie 2023, în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe s-a prezentat un conațional de 34 de ani, la volanul mașinii în cauză. 

În cadrul verificării documentelor, polițiștii de frontieră au constatat că datele din certificatul de înmatriculare nu coincid, iar suprafața din fața mijlocului de transport, unde este amplasat codul VIN, prezintă semne vădite de înlocuire.

La cele descoperite, șoferul a declarat că mașina aparține unui prieten și nu ar cunoaște despre aceste modificări.

Pe cazul dat a fost înregistrat act de constatare a ilegalității, iar mijlocul de transport - indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău