Un distrugător american va face exerciții în Marea Neagră cu o navă militară românească

  • 24 August 2017 10:57
Un distrugător american va face exerciții în Marea Neagră cu o navă militară românească

Un distrugător american a sosit în Portul Constanța și va face, în perioada următoare, exerciții în comun cu corveta „Horia Macellariu”, acestea urmând să aibă loc în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre, scopul fiind creșterea nivelului de instruire a echipajului corvetei și a interoperabilității dintre nave.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale, distrugătorul USS Porter a sosit în Portul Constanța marți, 22 august, și va staționa timp de trei zile la Terminalul „Pasagere”. Pe timpul escalei sunt prevăzute vizite la Comandantul Flotei și la autoritățile locale din Constanța.

“Forțele Navale Române vor executa, în perioada 24-28 august, o serie de activități în comun, în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre, cu distrugătorul american USS Porter (DDG 78). La exerciții va participa corveta „Horia Macellariu” (265), în vederea creșterii nivelului de instruire a echipajului corvetei și a interoperabilității dintre navele participante”, se arată în comunicat.

USS Porter a acostat în Portul Constanța, pentru prima dată, în anul 2006, iar aceasta este cea de-a patra escală în România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău