Un distribuitor din UTA Găgăuzia a fost sancționat cu o amendă de 90.000 de lei pentru dezinformare și activitate ilegală

  • 14 Octombrie 14:04
Un distribuitor din UTA Găgăuzia a fost sancționat cu o amendă de 90.000 de lei pentru dezinformare și activitate ilegală

Consiliul Audiovizualului (CA) anunță că distribuitorul de servicii „GERDAN” SRL, înregistrat în satul Cazaclia, UTA Găgăuzia, a fost sancționat cu o amendă totală de 90.000 de lei, pentru încălcarea Codului serviciilor media audiovizuale (CSMA). Sancțiunea a fost impusă pentru retransmisiunea serviciilor media fără autorizație și pentru nerespectarea normelor de protejare a spațiului audiovizual național.

Controlul a fost inițiat pe 30 august, ca urmare a unei petiții din partea portalului Nokta.md, și a confirmat transmiterea de programe informativ-analitice din Federația Rusă, difuzate de canale precum „Первый канал”, „Звезда” și „Россия 24”. Aceste programe au abordat subiecte sensibile, inclusiv războiul informațional și comparații între industriile militare ale Federației Ruse și Uniunii Europene.

GERDAN SRL nu a răspuns invitației CA de a participa la audieri și nu a furnizat informații solicitate de autoritate. Distribuitorul a primit 10 zile pentru a-și regulariza activitatea și 24 de ore pentru a opri retransmisiunea programelor cu conținut informativ-analitic și politic provenite din afara UE, SUA, Canada și alte state ce au ratificat Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră.

CA a subliniat că această sancțiune vine după alte amenzi aplicate anterior altor distribuitori din Găgăuzia, demonstrând angajamentul autorităților de a asigura integritatea informațională și de a combate dezinformarea în spațiul audiovizual.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:5,14 m/s
Tue
12
Wed
13
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău