Un deținut a fost condamnat la 22 de ani la închisoare pentru șantaj și escrocherii

  • 04 Aprilie 13:57
Un deținut a fost condamnat la 22 de ani la închisoare pentru șantaj și escrocherii

Un deținut a fost condamnat la 22 de ani la închisoare pentru șantaj și escrocherii. Acesta ademenea femei pe internet, promițându-le relații de dragoste, dar le înșela de bani, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Conform sentinței, recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat pentru concurs de infracțiuni, prin cumul parțial al pedepselor aplicate prin sentința respectivă și prin alte două sentințe anterior pronunțate, la închisoare pe un termen de 22 de ani, cu executare în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a exercita activități legate de gestionarea bunurilor materiale pe un termen de 5 ani și cu amendă în mărime de 3000 de unități convenționale.

Acesta, fiind deținut în penitenciar, prezentându-se pe o rețea de socializare cu datele de identitate false, încerca să seducă femei vulnerabile emoțional, pentru a le înșela de bani. În unul din cazuri acesta a determinat victima să ia două credite în sumă de 8000 lei și 7200 lei, iar mai apoi, a determinat-o să meargă la un magazin de electrocasnice pentru a lua în credit un frigider. Cu o lună mai devreme, prin aceeași schemă infracțională, a înșelat de bani o altă femeie, aceasta luând 16 000 de lei în credit, două telefoane mobile și un laptop. Un an mai târziu, inculpatul a determinat încă o victimă, să îi transmită bani și două telefoane mobile, prejudiciind-o material cu  44 998 lei.

Banii și bunurile luate în credit erau transmise persoanelor împuternicite de inculpat, sub diverse pretexte.

Peste doi ani, acesta a creat alt cont fals pe aceeași rețea de socializare și a solicitat de la o altă femeie bani. Totodată, acesta a provocat-o pe aceasta să-și dezgolească zonele intime ale corpului și să le înregistreze video, apoi să îi transmită imaginile. Ulterior, a amenințat victima cu violența, precum și cu răspândirea materialului video obținut anterior, solicitându-i două telefoane mobile performante, un televizor și aproape 129 de mii de lei care au fost transmise prin persoane interpuse. Prejudiciul material cauzat femeii se estimează la peste 232 de mii de lei.

Inculpatul, aflat în detenție, a refuzat să fie adus în instanță pentru a participa la judecarea cauzei, totodată, pe perioada urmăririi penale, a refuzat să ofere declarații pe marginea învinuirilor aduse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,06 m/s
Sun
18
Mon
21
Tue
21
Wed
15
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău