Un deputat pregătește o acțiune colectivă în instanță împotriva a două companii aeriene

  • 12 August 2020 13:17
Un deputat pregătește o acțiune colectivă în instanță împotriva a două companii aeriene

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Galina Sajin, pregătește o acțiune colectivă în instanța de judecată împotriva companiilor aeriene Air Moldova și Fly One, pe motiv că acestea nu-și onorează drepturile față de consumatori. Anunțul a fost făcut la un briefing de presă, transmite IPN.

,,În câteva rânduri, am cerut companiilor avia să-și respecte obligațiile legale și să ramburseze integral costul biletelor. M-am adresat cu demersuri Autorității Aeronautice Civile, dar situația nu s-a schimbat deloc și oamenii în continuare rămân fără banii recuperați. Pentru că pe cale amiabilă nu se reușește de soluționat problema, pregătim o acțiune colectivă în instanța de judecată, în numele cetățenilor, pentru recuperarea banilor și obținerea despăgubirilor. Sperăm că pe această cale oamenii să-și restituie sutele de euro, ba chiar și miile investite în bilete avia”, a spus Galina Sajin.


Lansarea acestei acțiuni a venit ca urmare a semnalărilor din partea oamenilor care își cumpără bilete avia și a căror curse au fost anulate în legătură cu restricțiile de circulație. Aceștia se plâng că nu reușesc să-și recupereze banii investiți în bilete. Alta problemă enunțată de deputata PAS ține de voucherile pe care le oferă companiile. În schimbul banilor achitați pentru zborurile anulate, oamenilor li se propune rambursare taxelor aeroportuale și vouchere cu titlul de unică folosință. Din spusele deputatei, dacă, de exemplu, călătorul are un voucher de 300 de euro și procură un bilet de 100 de euro, restul banilor nu i se întorc.

Galina Sajin a remarcat că probleme au fost semnalate și din partea agențiilor de turism. Acestea acuză companiile că vând bilete intenționat, chiar dacă se cunoaște că nu vor putea fi operate cursele l. După ce se vând bilete, cu o zi înainte, zborul se anulează.

Deputata a îndemnat cetățenii care vor să adere la această ațiune să-i scrie pe pagina de Facebook sau pe adresa electronică. ,,Consider că este cazul să organizăm consultări publice, la care să invităm reprezentanți ai agențiilor turistice, ai companiilor aeriene, ai Guvernului, unde să discutăm aceste probleme”, a adăugat Galina Sajin.

Contactate prin mail și la telefon, cele două companii nu au venit cu reacții la acuzațiile aduse.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău