Un deputat PD riscă să rămână fără mandat după ce în calitate de primar a încheiat contracte cu firmele soției

  • 14 August 2019 09:50
Un deputat PD riscă să rămână fără mandat după ce în calitate de primar a încheiat contracte cu firmele soției

Un deputat din actualul Legislativ, fost primar, riscă să fie lipsit de dreptul de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Este vorba de deputatul PD, Grigore Repeșciuc, fost primar al orașului Căușeni.

Autoritatea Națională de Integritate anunță că acesta, în calitatea sa de primar, a  încheiat contracte cu firmele soției, în anii 2017 și 2018. ANI a constatat că fostul primar a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese semnând, în calitate de ales local, 5 contracte cu 2 firme conduse de soția sa. Adițional, acesta a mai semnat și alte acte în conflict de interese, precum procesele-verbale ale ședințelor grupului de lucru pentru achiziții sau cu privire la evaluarea ofertelor.

Deputatul a declarat în cadrul procedurii de control că, în calitate de președinte al grupului de lucru, s-a abținut de la vot pentru a nu genera conflicte de interese.

Dacă actul de constatare al ANI va rămâne în vigoare, Autoritatea va solicita decăderea ex-primarului din dreptul de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Amintim că Moldova Curată a scris că valoarea contractelor încheiate de de către Primăria orașului Căușeni cu firmele administrate de soția primarului și de socrul acestuia este de aproape un milion de lei. Primarul susținea atunci că actele au fost avizate de Agenția Achiziții Publice și că astfel, tranzacțiile au fost calificate legale, însă a refuzat să ofere presei copiile dărilor de seamă ale concursurilor publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău