Avere nejustificată de peste 360 de mii de lei, depistată la un deputat din Parlamentul Republicii Moldova. ANI va cere confiscarea

  • 11 Octombrie 13:05
Avere nejustificată de peste 360 de mii de lei, depistată la un deputat din Parlamentul Republicii Moldova. ANI va cere confiscarea

Un deputat din Parlamentul Republicii Moldova a fost prins cu avere nejustificată în valoare de 364.259,9 lei. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit că a fost constatată diferența între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate pe parcursul anilor 2020-2023.

„Inspectorul de integritate va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate sau din data rămânerii definitive a actului de constatare, persoanei supuse controlului îi vor fi încetate raporturile de muncă”,  se arată într-un comunicat al instituției. 

Dacă instanța va menține în vigoare Actul de constatare, atunci acesta va fi decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa anumite funcții.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău