Un deputat din Duma de Stat a Rusiei propune ca McDonald"s și KFC să fie declarați agenți străini în Rusia

  • 24 Noiembrie 2017 13:04
Un deputat din Duma de Stat a Rusiei propune ca McDonald

Deputatul Dumei de Stat a Rusiei Boris Cernîșov propune ca McDonald's și KFC să fie declarați agenți străini în Rusia.

Deputatul mai propune ca și în cazul altor rețele de restaurante de tip fast food din Rusia să se procedeze la fel și să fie declarate agenți străini în Rusia, iar reclama la preparatele acestor restaurante să fie marcată ca „produs al unui agent străin”. Cernîșov a transmis o solicitare cu această inițiativă șefului Rospotrebnadzor - Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației din Rusia, Anna Popova, și șefului adjunct al Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației, Aleksandr Jarov.

Potrivit declarațiilor parlamentarului, restaurantele de tip fast food și ?reclama lor agresivă? cheamă cetățenii ruși la un stil de viață nesănătos și induc valorile străine.

Totodată, se pierde popularitatea bucătăriei tradiționale ruse. „Ideologia fast-food-ului este lupta împotriva stilului de viața sănătos. Noi consumăm mâncare care nu este specifică noua, tradițională. Consumul permanent al produselor preparate din ingrediente nocive, cum ar fi de exemplu din ulei de palmier afectează organele interne, generează boli ale plămânilor, inimii, rinichilor, ficatului și duc la obezitate. Bani pe care îi lăsăm la fast food se duc în străinătate”, a explicat Cernîșov.

Potrivit declarațiilor deputatului, toate acestea aduc un prejudiciu semnificativ națiunii ruse, în general. „Ca urmare, solicit ca McDonald's să fie declarat agent străin în Rusia, dar și la alte rețele de tip fast food și să se întărească controalele asupra acestor instituții și asupra produselor lor. De asemenea, sunt convins de faptul că absolut toate mesajele publicitare și bannerele din aceste unită?i ar trebui să aibă marcaje "produse ale unui agent străin”, a adăugat Cernîșov.

În luna aprilie, Ministerul rus al Sănătății a propus limitarea publicității pentru produsele de tip fast food, băuturile carbogazoase și dulciuri. După cum a aflat mass-media, această idee a fost inclusă în strategia de formare a unui stil de viață sănătos al populației din Rusia până în 2025. Cu toate acestea, Ministerul Comunicațiilor nu a sprijinit inițiativa. În vara acestui an, ministrul sănătății, Veronika Skvorțova, a declarat că va continua să susțină limitarea publicității pentru produsele alimentare dăunătoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău