Un deputat britanic propune transformarea Palatului Westminster în hotel de lux

  • 05 Februarie 2019 15:10
Un deputat britanic propune transformarea Palatului Westminster în hotel de lux

Un fost ministru britanic propune transformarea clădirii Parlamentului din Londra - emblemă a capitalei britanice și una din cele mai cunoscute din lume - într-un hotel de lux și obiectiv turistic, relatează marți Xinhua.

Deputatul Ed Vaizey, fost ministru pentru industria digitală, a afirmat într-un interviu acordat revistei Building Design că palatul Westminster ar trebui "închis" pentru a fi transformat în "clădire de patrimoniu și hotel de lux", iar legislativul mutat într-un complex modern, nou construit la Birmingham - al doilea mare oraș al Angliei, la 200 km de Londra.

Propunerea sa vine în contextul în care legislatorii britanici, atât din Camera Comunelor, cât și din Camera Lorzilor, ar urma să își mute, temporar, activitatea în altă parte, în vederea unei ample operațiuni de renovare care va avea loc la Westminster, estimată la 3,5-4 miliarde de lire și considerată cea mai mare din istoria sa. Aripa cea mai veche a palatului, Westminster Hall, are peste 900 de ani, restul complexului fiind reconstruit în secolul al XIX-lea, după ce clădirile medievale ale parlamentului au fost distruse într-un incendiu.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău