Un cutremur de 5,5 grade s-a produs în sudul Californiei în apropiere de Ridgecrest

  • 04 Iunie 2020 09:02
Un cutremur de 5,5 grade s-a produs în sudul Californiei în apropiere de Ridgecrest

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 pe scara Richter s-a produs miercuri seară în sudul Californiei și a avut epicentrul în apropiere de Ridgecrest, un oraș care, în iulie 2019, a fost lovit de mai multe seisme în lanț, care au provocat moartea unei persoane și numeroase pagube materiale, relatează joi EFE, preluat de AGERPRES.

Cutremurul de miercuri seară s-a simțit în mai multe zone ale districtului Los Angeles.

Potrivit primelor estimări ale Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), epicentrul cutremurului, care s-a produs la ora locală 18:32 (01:32 GMT joi) la o adâncime de 6,9 kilometri, s-a situat în apropiere de Ridgecrest, o localitate aflată la 250 kilometri nord de Los Angeles.

Numeroși locuitori din California au anunțat pe rețelele de socializare că au simțit cutremurul, deși deocamdată autoritățile nu au informat nici despre posibile victime, nici despre eventuale pagube materiale.

Lucy Jones, seismolog de la Institutul Tehnologic din California (Caltech), a declarat pe Twitter că seismul este o replică a seriei de cutremure care a afectat Ridgecrest anul trecut.

Acele seisme sunt cunoscute sub denumirea "cutremurul din 4 iulie", deoarece cel mare dintre ele, cu magnitudinea 6,4 pe Richter, s-a produs de ziua națională a Statelor Unite.

"Da, un cutremur. Un cutremur de 5,5 în extremul sudic al zonei de replici din Ridgecrest în 2019. Este o replică mare și târzie. Vă amintiți că ați spus că sunt obișnuite?", a spus experta, cunoscută pentru stilul său direct de a vorbi despre cutremure.

California se află într-o zonă de înaltă activitate seismică, fiind străbătută, printre altele, de Falia San Andres.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău