Un cuplu format dintr-o ucraineancă și un cetățean al Republicii Moldova, reținut după trei luni de căutare națională

  • 02 Ianuarie 18:00
Un cuplu format dintr-o ucraineancă și un cetățean al Republicii Moldova, reținut după trei luni de căutare națională

Astăzi, 2 ianuarie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Vest au identificat și reținut un cuplu căutat la nivel național pentru comiterea unei fraude documentare. Cuplul este format dintr-o cetățeancă ucraineană de 38 de ani și un cetățean moldovean de 40 de ani, ambii evitând autoritățile poliției de frontieră.

 
„În toamna anului 2023, asupra tinerei din Ucraina a fost depistată o carte de identitate românească, emisă pe numele bărbatului. Actul s-a dovedit a fi falsificat, confirmat prin expertiza judiciară. În vederea documentării cazului, a fost solicitată prezența bănuiților la audieri, aceștia ignorând solicitările autorităților din Republica Moldova. În acest context, începând cu luna octombrie 2023, Poliția de Frontieră i-a declarat pe cei doi persoane căutate la nivel național.
 
Astfel, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, polițiștii de frontieră au identificat cetățeana din Ucraina, în timp ce în municipiul Bălți a fost localizat cetățeanul moldovean.
 
Ambii au fost reținuți și urmează să fie prezentati Procuraturii pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun.
 
Conform prevederilor Codului Penal al Republicii Moldova, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepsește cu amendă în mărime pînă la 650 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani”, se arată într-un comunicat al Direcției Regionale Vest a Poliției de Frontieră.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău