Un cuplu din California a descoperit o comoară din monede din aur

  • 27 Februarie 2014 12:00
Un cuplu din California a descoperit o comoară din monede din aur

Un cuplu de californieni care își plimba câinele pe terenul din proprietate a avut fericita surpriză să descopere o comoară din monede din aur, estimată la mai multe milioane de dolari, relatează AFP.

Cuplul - care și-a păstrat anonimatul - a remarcat o cutie din metal ruginită care ieșea din pământ la baza unui arbore. Cu ajutorul unui baston, cei doi au reușit să extragă cutia din sol și au găsit în interior numeroase monede de 20 de dolari din aur, amestecate cu pământ și pietre. Ceva mai adânc au descoperit resturile altei cutii

Cei doi au revenit la fața locului cu un detector de metale și au găsit în final opt cutii umplute cu peste 1.400 de monede americane din aur.

Descoperirea este excepțională, atât prin mărimea sa, cât și pentru că monedele, 'deși îngropate peste 100 de ani, sunt în stare impecabilă'.
Dintre cele 1.400 de piese ale comorii, cel puțin 14 constituie cele mai frumoase exemplare găsite vreodată din aceste modele. Una dintre ele, datând din 1866, este estimată la aproape un milion de dolari.

Monedele vor fi vândute 'în curând' prin site-ul Kagin's și Amazon.

Comoara a fost găsită în binecunoscuta regiune californiană Gold Country (Țara Aurului), în apropierea orașului Sacramento (din centrul Californiei), zonă în care fusese descoperit aur la mijlocul secolului al XIX-lea, antrenând celebra 'Goană după aur'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
17
Mon
14
Tue
17
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău