Un critic al Partidului Comunist Chinez, care l-a făcut „clovn” pe președintele Xi Jinping, a fost condamnat la 18 ani de închisoare

  • 22 Septembrie 2020 11:37
Un critic al Partidului Comunist Chinez, care l-a făcut „clovn” pe președintele Xi Jinping, a fost condamnat la 18 ani de închisoare

Un fost magnat imobiliar, care l-a numit în martie „clovn” pe președintele chinez Xi Jinping pentru că nu a gestionat bine pandemia coronavirus, a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru corupție, transmite The Guardian, citat de g4media.ro.

Ren Zhiqiang, fostul președinte al Huayuan, un grup imobiliar de stat, a fost, de asemenea, amendat cu 4,2 milioane de yuani, conform anunțului făcut marți de o instanță de judecată de la Beijing, potrivit sursei citate.

Verdictul curții spune că bărbatul de 69 de ani „a recunoscut de bună voie toate acuzațiile” și că nu va face apel în proces.

Militanții pentru drepturile omului îl acuză pe Xi Jinping că folosește acuzațiile de corupție pentru a reduce la tăcere disidența de la Beijing.

Eseul lui Ren a vizat un discurs ținut de Xi Jinping pe 23 februarie. Deși nu a menționat numele președintelui Chinei, Ren a scris că a văzut „nu un împărat care și-a expus hainele noi, ci un clovn dezbrăcat care a insistat să continue să fie împărat”.

După publicarea acestui eseu, Ren a dispărut în luna martie, iar la acea vreme, prietenii lui au declarat că nu au reușit să-l contacteze și că sunt foarte speriați.

În luna aprilie, Ren Zhiqiang a fost pus sub acuzare pentru „încălcări grave ale disciplinei și legii” și condamnat, în septembrie, la 18 ani de închisoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău