Un copil de nouă ani s-a înecat într-un iaz la Călărași după ce gheața a cedat

  • 09 Februarie 2021 14:13
Un copil de nouă ani s-a înecat într-un iaz la Călărași după ce gheața a cedat

Un copil de nouă ani și-a pierdut viața după ce a mers, împreună cu un prieten, pe suprafața unui iaz, iar gheața a cedat. Prietenul său, în vârstă de 12 ani, a reușit să iasă din apă și să cheme ajutor, însă pentru băiatul de nouă ani a fost prea târziu. Nenorocirea s-a produs în satul Săseni din raionul Călărași.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Călărași, Cristina Vicol, a declarat că apelul la 112 a fost efectuat de către un localnic. Sosiți la fața locului, oamenii legii au stabilit că cei doi copii, au intrat prin acces liber într-o gospodărie care avea un bazin acvatic. Dorind să se alunece pe suprafața gheții subțiri formate deasupra lacului, băieții s-au prăbușit în apă.

Cel mai mare a reușit să iasă la suprafață și a mers acasă la mama prietenului său. La fața locului, au venit mai mulți localnici care l-au scos din apă pe copilul de nou ani. Acesta era în stare de inconștiență. Între timp, a ajuns și o ambulanță. După mai multe manevre de resuscitare, medicii au constatat decesul.

Totul s-a întâmplat într-o gospodărie în care nu locuia nimeni, nu departe de casa familiei băiatului decedat. Iazul a fost amenajat vara trecută și nu a fost îngrădit. Adâncimea acestuia este de 2-3 metri.

Serviciul Hidrometeorologic de stat atenționează că, în legătură cu încălzirea vremii, în perioada 9-11 februarie, în râurile mici și bazinele de apă din țară, se vor distruge treptat formațiunile de gheață. Gheața este fragilă și îmbibată cu apă, iar ieșirea pe ea prezintă pericol.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău