Un contingent al forțelor speciale americane, din toate cele trei structuri de forță, a ajuns în România. Începe „Trojan Footprint 21"

  • 04 Mai 2021 14:00
Un contingent al forțelor speciale americane, din toate cele trei structuri de forță, a ajuns în România. Începe „Trojan Footprint 21

România găzduiește, de luni, un contingent integrat de forțe militare aparținând Forțelor Terestre, Forțelor Aeriene și Forțelor Navale pentru operațiuni speciale ale Statelor Unite, în cadrul primului exercițiu dedicat forțelor pentru operațiuni speciale (SOF), "Trojan Footprint 21", organizat de Comandamentul pentru Operațiuni Speciale în Europa (SOCEUR), în vederea antrenării și a consolidării interoperabilității, transmite defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, la exercițiile comune, combinate, desfășurate în zonele de antrenament din România și din Europa, vor participa aliați și parteneri NATO: Bulgaria, Germania, Georgia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Spania, Ucraina și Marea Britanie, arată un comunicat transmis de Ambasada SUA la București.

"Deși exercițiul este axat pe îmbunătățirea capacității forțelor pentru operațiuni speciale de a contracara o multitudine de amenințări, acesta sporește nivelul de integrare cu forțele convenționale și sporește interoperabilitatea cu aliații NATO și cu partenerii noștri europeni. Și, cel mai important, exercițiul 'Trojan Footprint' consolidează nivelul de pregătire militară, cultivă încrederea și dezvoltă relații durabile care promovează pacea și stabilitatea în întreaga Europă", declară colonelul Marc V. LaRoche, Comandantul adjunct al SOCEUR, citat de Agerpres, potrivit unui comunicat al SOCEUR.

Exercițiul coordonat de SOCEUR va oferi acestor unități ocazia de a testa și demonstra tactici, tehnici și proceduri de tip "multi-domain". Operațiunile de tip "all-domain" implică seturile de competențe profesionale caracteristice militarilor din forțele aeriene, terestre și navale, care trebuie să execute o misiune complexă, de creștere a letalității și a nivelului de pregătire a acestor forțe din regiunea Mării Negre.

"Acest exercițiu va permite aliaților NATO și altor parteneri regionali să continue să construiască și să consolideze relațiile în cadrul acestui antrenament comun, combinat, în Europa și să stabilească o viziune comună pentru misiunile de luptă și de menținere a păcii, din străinătate", precizează sursa citată. 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău