Un consilier al lui Donald Trump a încercat să secretizeze conversația președintelui SUA cu Volodimir Zelenski

  • 17 Noiembrie 2019 09:54
Un consilier al lui Donald Trump a încercat să secretizeze conversația președintelui SUA cu Volodimir Zelenski

Un consilier al lui Donald Trump a recomandat restrângerea accesului la conversația cu șeful statului ucrainean care a declanșat actuala procedură de destituirea a președintelui american, potrivit mărturiei sale în fața Congresului făcută publică sâmbătă, notează AFP, potrivit Agerpres.

Timothy Morrison, un specialist de la Casa Albă în probleme Ucrainei, a declarat Congresului că a realizat imediat caracterul extrem de sensibil al apelului telefonic între Donald Trump și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la 25 iulie.


În acest apel, al cărui transcript a fost în cele din urmă publicat de Casa Albă la sfârșitul lui septembrie, Donald Trump i-a cerut omologului său să ancheteze asupra democratului Joe Biden, bine plasat pentru a-l înfrunta la prezidențialele din 2020.

Conversația se află în centrul procedurii de destituire declanșate de democrați, care îl acuză de omul de afaceri republican că a abuzat de prerogativele sale prezidențiale.

"Am recomandat (...) să se restrângă accesul" la transcrierea exactă a conversației, a declarat Timothy Morrison. El a adăugat însă că nu a detectat nimic în neregulă în această discuție telefonică.

Apelul a fost făcut public în septembrie după intervenția unui avertizor de integritate.

Mărturia lui Timothy Morrison "arată că apelul telefonic al președintelui Trump la 25 iulie cu președintele ucrainean Zelenski a declanșat imediat semne de alarmă peste tot în Casa Albă", a afirmat într-un comunicat congresmanul democrat Adam Schiff care conduce ancheta împotriva lui Donald Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău