Un concert pentru pace va avea loc la o bibliotecă din capitală

  • 25 Mai 2022 15:20
Un concert pentru pace va avea loc la o bibliotecă din capitală

La Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din capitală va avea loc vineri, 27 mai, la ora 15:00, un concert în numele păcii, intitulat „Să cânte milioane de copii”, avându-i ca protagoniști pe compozitorul Eugen Doga și scriitoarea Viorica Covalschi, informează MOLDPRES.

Concertul face parte din evenimentele dedicate Anului Cultural Eugen Doga și are scopul de a aduce în prim-plan creația compozitorului Eugen Doga, care a împlinit în acest an vârsta de 85 de ani, și a scriitoarei de cărți pentru copii Viorica Covalschi. Potrivit organizatorilor, această colaborare demonstrează efervescența creativității maestrului Eugen Doga și prezintă roadele unei noi colaborări cu autorii de versuri și cântece pentru copii din R. Moldova. Este vorba de cartea „Plaiule cu vise albastre”, muzică Eugen Doga, versuri Viorica Covalschi, apărută recent la o editură din capitală, notează sursa citată.

Evenimentul va fi moderat de scriitoarea Maria Pilchin. În concert vor evolua grupuri de copii de la Corala „Vocile Primăverii”, dirijor Mădălina Ganea; de la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, profesor Angela Prodan; de la Liceul „Orizont”, filiala Ciocana, profesor Valentina Curechi; de la Liceul „Da Vinci”, profesori Viorica Oleinic și Dorina Popovici; elevi de la Liceul Republican de Muzică „Serghei Rahmaninov”; copii refugiați din Ucraina.

Mâine, la 18.00, la Sala cu Orgă Anna Strezeva va susține un recital de orgă. În program: creații de J. S. Bach, W. A. Mozart și F. Mendelssohn-Bartholdy.

Vineri, la 18.30, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” își așteaptă publicul la spectacolul ”A venit un bărbat la o femeie” de S. Zlotnikov în regia lui Iosif Șaț.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:4,63 m/s
Mon
26
Tue
26
Wed
23
Thu
24
Fri
25
Arhivă Radio Chișinău