Un concert extraordinar de maestrul Eugen Doga a avut loc la Conservatorul din Bruxelles, eveniment prilejuit de Centenarul Unirii

  • 01 Octombrie 2018 12:20
Un concert extraordinar de maestrul Eugen Doga a avut loc la Conservatorul din Bruxelles, eveniment prilejuit de Centenarul Unirii

Muzica lui Eugen Doga a răsunat la Conservatorul regal din Bruxelles. Evenimentul cu genericul „Sub semnul Centenarului la Bruxelles”, a fost organizat de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Primăria orașului Bruxelles, în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei, în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului.


Renumitul artist a fost acompaniat de cvartetul Elegance, solista Mariana Bulicanu, soprană la Teatrul National de Operă din Republica Moldova și de tenorul Dumitru Mâțu.
În cadrul discursului său la deschiderea concertului, Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Lilian Darii, a remarcat rolul major al culturii în dezvoltarea unei comunități, menționând că investiția în cultură generează efecte benefice pentru societate.

La organizarea evenimentului au contribuit Casa de Cultură Belgo-Română - "Arthis", Institutul European pentru Moldova, Grupul „Moldoveni din Belgia”, MusicArthis Piano B-Art, Basarabeanca, Radio TV-Arthis, etc. Printre invitații de onoare s-au regăsit Dl. Philippe Close, Primarul or. Bruxelles și Vice-primarul responsabil de cultură, Dna. Karine Lalieux.

Admiratorii lui Eugen Doga din Bruxelles au fost încântați să comunice cu marele compozitor pe stradă, l-au admirat pe scena Conservatorului regal, interpretându-și propriile creații.
Următorul proiect cultural consacrat Centenarului Unirii, cu participarea lui Eugen Doga, va avea loc în data de 12 octombrie la Cernăuți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-3,76
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Sat
-0
Sun
-3
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Arhivă Radio Chișinău