Un concert aniversar dedicat compozitorului Eugen Doga va avea loc în mai multe orașe din România

  • 25 Martie 2017 11:39
Un concert aniversar dedicat compozitorului Eugen Doga va avea loc în mai multe orașe din România

Un turneu artistic aniversar dedicat compozitorului Eugen Doga va avea se va desfășura în luna mai în mai multe orașe din România, informează Moldpres. Turneul va fi organizat de Asociația Culturală „REGAL D'ART”și mai multe concerte se vor desfășura în orașele Botoșani, Bacău, Iași, Suceava din România.

Organizatorii evenimentului au subliniat că aceste concerte au și un caracter caritabil. Toate fondurile obținute după achitarea cheltuielilor aferente organizării, vor fi folosite pentru editarea volumului „Inscripție pe stâlpul porții”- volum ce va cuprinde opera completă a maestrului Grigore Vieru, marele prieten și colaborator al compozitorului Eugen Doga.

„Această „Biblie” a poeziei românești va vedea lumina tiparului prin efortul conjugat al tuturor membrilor asociației, iar tirajul integral al volumului va fi distribuit gratuit bibliotecilor din România și Republica Moldova”, a precizat pentru MOLDPRES unul dintre organizatorii concertului.

Evenimentul aduce în scenă artiști remarcabili, care conferă grandoare concertului: Orchestra simfonică „REGAL D'ART”, sub bagheta dirijorului și compozitorului Marius Hristescu, artiștii lirici Alexandra Coman (soprana) și Sorin Lupu (tenor). Concertul va fi moderat de Octavian Ursulescu.

Turneul se va desfășura: la Botoșani, pe data de 14 mai, ora 19.00, Casa de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga”; Bacău, pe 16 mai, ora 19.00, Teatrul de Vară „Radu Beligan”; Iași, la 17 mai, la 19.00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” și la Suceava, pe 18 mai, ora 19.00, la Casa Sindicatelor.

Eugen Doga s-a născut la 1 martie în 1937 în satul Mocra, raionul Râbnița. A absolvit Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, Conservatorul și Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău. Este autor al unor valoroase lucrări în genul muzicii de estradă, de film și de teatru. A compus o simfonie, cantatele „Primăvara omenirii” și „Curcubeul alb”, muzică la spectacole de teatru, la peste 100 de filme, piese instrumentale de cameră, romanțe, cântece pentru copii. Eugen Doga a fost distins cu Premiul de Stat, titlul onorific „Artist al Poporului” și cu „Ordinul Republicii”. Compozitorul este autorul celebrului vals „Gingașa și tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău