Un conațional și doi cetățeni străini au fost prinși cu acte falsificate, la trecerea frontierei de stat

  • 24 Ianuarie 2023 13:53
Un conațional și doi cetățeni străini au fost prinși cu acte falsificate, la trecerea frontierei de stat

Un conațional de 22 de ani, un cetățean turc de 54 de ani și un ucrainean de 36 de ani au fost prinși cu acte falsificate, la vămile Cahul și Tudora.

Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat ieri, la vama Cahul și Tudora.

În vama Cahul, la linia de control s-a prezentat un locuitor al raionului Cahul, fiind pasager al rutei „Moldova - Spania”. În cadrul controlului de nivelul II, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere care ar fi emis din numele autorităților Republicii Moldova. Cercetările amănunțite au stabilit că este falsificat. Din declarații, tânărul ar fi acceptat să preia actul, urmând să-l transmită altei persoane în țara de destinație. 

În vama Tudora, polițiștii de frontieră au depistat un cetățean al R. Turcia. Acesta a prezentat printre documente și permisul de conducere turcesc, care s-a dovedit a fi unul neveridic. La cele depistate, străinul nu a putut oferi o explicație, susținând că a obținut actul conform procedurilor legale. 

La câteva ore diferență, în același punct de trecere, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat un cetățean ucrainean, la volanul unui autoturism, înmatriculat în România pe numele unui cetățean român. În timpul controlului, polițiștii de frontieră au depistat indici de falsificare în certificatul de înmatriculare. Ca urmare a extinderii cercetărilor în comun cu Ofițerii FRONTEX , a fost depistat și un contract de comodat, care la fel era falsificat. Atât actele cât și mașina au fost ridicate, iar persoanei i-a fost permisă trecerea frontierei în calitate de pieton.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău