Un conațional, descoperit cu permis de conducere falsificat

  • 26 Octombrie 2022 13:30
Un conațional, descoperit cu permis de conducere falsificat

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD efectuează cercetări pe numele unui conațional, care avea în posesie un permis de conducere contrafăcut. Persoana a susținut că actul l-ar fi perfectat legal, însă probele demonstrează contrariul.

Ieri, 25 octombrie 2022, în punctul de trecere al frontierei Cahul a fost identificat moldoveanul de 38 de ani, locuitor al raionului Comrat. Tânărul s-a prezenta în calitate de pasager al unui autoturism, cu destinația Germania. 

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control mai amănunțit mijlocul de transport, inclusiv actele de călătorie ale pasagerilor. Ca urmare, în lucrurile personale ale cetățeanului s-a depistat un permis de conducere moldovenesc. La verificarea amănunțită a documentului a fost confirmat că este falsificat.

În cadrul audierilor, persoana a declarat că și-ar fi perfectat actul legal. În anul 2013 ar fi schimbat permisul de conducere, deoarece a obținut dreptul de conducător pentru categoria E și D, însă la verificarea în baza de date, s-a stabilit că persoana nu are categoriile indicate în document.

În fapt, permisul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Cercetările pe caz continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău