Un comunist italian a fost arestat în Bolivia la mai mult de 40 de ani după ce a evadat din închisoare

  • 13 Ianuarie 2019 15:47
Un comunist italian a fost arestat în Bolivia la mai mult de 40 de ani după ce a evadat din închisoare

Fostul militant de stânga Cesare Battisti, care a fost pe fugă pentru aproape patru decenii, după ce a fost condamnat la închisoare pentru crimă, a fost arestat în Bolivia și este așteptat să fie extrădat în Italia, relatează Reuters.

”Acesta va ajunge în curând în Brazilia și de aici va fi transferat în Italia pentru a face închisoare pe viață”, a spus Filipe G. Martins, un consilier în afaceri externe al președintelui brazilian Jair Bolsonaro.

Battisti, 64 de ani, se confruntă cu închisoare pe viață în țara sa, unde a fost condamnat pentru patru crime comise în anii 1970. El a negat că are vreo legătură cu crimele, dar a evadat din închisoare în 1981 și a trăit în Franța, înainte să zboare în Brazilia pentru a evita extrădarea.

Battisti, care are un fiu brazilian în vârstă cinci ani, a trăiat ani de zile în Brazilia, susținut de președintele de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

Bolsonaro, care a preluat președinția luna aceasta, a pledat ca el să fie trimis înapoi în Italia. În decembrie, Curtea Supremă a Brazilie a hotărât arestarea lui Battisti, dar acesta a dispărut din nou.

Salvini a mulțumit poliției pentru capturarea lui Battisti.

Și președintele Sergio Mattarella și-a exprimat satisfacția cu privire la arestarea lui Battisti, remarcă HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău