Un comisar european avertizează că sărăcia ar putea crește în Europa din cauza prețurilor mari la energie

  • 17 Octombrie 2021 10:09
Un comisar european avertizează că sărăcia ar putea crește în Europa din cauza prețurilor mari la energie

Comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, a avertizat cu privire la creșterea sărăciei în Europa din cauza prețurilor tot mai mari la energie electrică, transmite duminică dpa.

Schmit a declarat pentru agenția de presă menționată că milioane de oameni din blocul comunitar suferă de sărăcie generată de prețurile tot mai mari la energie electrică și a adăugat că numărul acestora va continua să crească.

Comisia Europeană ar putea ajuta țările membre să limiteze impactul prețurilor foarte mari la energie electrică asupra populației, dar că obligația de a lua măsuri revine în primul rând guvernelor naționale, potrivit lui Schmit.

Vineri, purtătoarea de cuvânt a guvernului german Martina Fietz a declarat că este important să existe o coordonare la nivelul întregii Europe și să se acționeze în cadrul actualelor regulamente ale pieței interne a UE, transmite Agerpres.

Subiectul va fi discutat la Consiliul European care va avea loc săptămâna viitoare, în zilele de joi și vineri, la Bruxelles, a menționat Fietz.

Confederația Europeană a Sindicatelor ETUC a atras atenția în septembrie că, potrivit datelor existente, peste 2,7 de milioane de oameni din Europa nu-și mai pot permite să-și încălzească în mod corespunzător locuințele, cu toate că au un loc de muncă și, implicit, un venit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău