Un ciocolatier belgian, desemnat cel mai bun patiser-cofetar din lume

  • 28 Octombrie 2020 19:48
Un ciocolatier belgian, desemnat cel mai bun patiser-cofetar din lume

Un ciocolatier belgian a fost desemnat cel mai bun patiser-cofetar din lume de către un juriu independent de jurnaliști, consolidând astfel reputația Belgiei în domeniul producției de ciocolată de cea mai bună calitate, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Pierre Marcolini a primit acest premiu atribuit de World Pastry Stars, o organizație cu sediul în Italia, compusă din maeștri bucătari din patiseria tradițională și din țări specializate în producția de ciocolată, precum Franța, Elveția și Japonia.

Renumite pentru stilul lor minimalist, produsele create de Pierre Marcolini au devenit de-a lungul anilor adevărate cadouri de lux, iar unele dintre cutiile sale de ciocolată se vând cu peste 100 de euro, deoarece expertul belgian oferă adeseori un aspect sofisticat prăjiturilor, bomboanelor, pricomigdalelor și jeleurilor sale.

Pierre Marcolini a deschis cofetării în mai multe țări, inclusiv în Germania și în China, care se aseamănă cu magazinele de lux.

După ce a primit acest trofeu, Marcolini a spus că îl consideră un fel de justificare pentru proiectele sale "nebunești, care au scopul de a renova, transforma, schimba și moderniza universul patiseriei și al industriei ciocolatiere".

Ciocolatierul belgian, în vârstă de 56 de ani, s-a născut la periferia orașului Charleroi și și-a deschis prima cofetărie la Bruxelles în urmă cu 25 de ani. El speră că ciocolata ar putea să aducă oamenilor o anumită alinare în această perioadă dificilă, marcată de pandemia de coronavirus.

Belgia este o țară care se mândrește cu meșteșugul său din industria ciocolatieră, la peste un secol după ce Jean Neuhaus a inventat pralinele - bomboane cu o crustă tare din ciocolată, umplute cu cremă -, în 1912. Belgia se confruntă însă cu o concurență tot mai acerbă din partea unor producători străini din Canada și Malaezia, care își promovează produsele cu mesaje precum "ciocolată în stil belgian" sau "ciocolată după o rețetă belgiană".

În Belgia există peste 200 de producători de ciocolată, peste 2.000 de magazine și muzee dedicate ciocolatei, trasee turistice și ateliere, inclusiv Muzeul produselor din cacao și ciocolată din Bruxelles.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău